نوشته های پراکنده

دوازده پرسش از خود

(۲۲ فروردین ۱۳۹۱)

“پرسش” نشان دهنده و نمايانگر “نبود ويا کمبود آگاهی” است و براين اساس، ميتوان آن را “ظرف دريافت آگاهی” برشمرد. همچنين، با اينکه هر پرسشی ميتواند به صورت تصادفی و بدون قاعده برای ما ايجاد شود ولي نکته ی بسيار مهم اينست که “پاسخ هر پرسش” تنها پس از دريافت و آگاهی از همه ی “پيشنيازهای آن پرسش”  امکان پذير بوده و به هيچ رو نميتوان به ترتيب دلخواه و به صورت تصادفی، آن را بدست آورد. ازسوی ديگر، اگر “مکان اطلاعاتی” يک پرسش در “درون سازمان آگاهی های ما (و نه در لايه ی بيرونی آن)” باشد (يعنی، پس از يافتن ويا بيان پرسش، برای ما معلوم شود که با اينکه ظاهرا آگاهی های پس از آن و احاطه کننده به آن را داريم ولی، پاسخ آن پرسش را نميدانيم)، آن پرسش (در حقيقت) نشانگر يک “حباب و خلاء آگاهی” در درون “سازمان آگاهی های ما” است که تنها به سبب وارد شدن “عناصرقبول کرده” (بدون بکارگيری کامل فرآيند “يادگرفتن”) در آن ايجاد ميشود (به عنوان مثال، ناآگاهی من ازپاسخ پرسش نخست زير به همراه باورم براينکه “نماز خواندن” را ميدانم، نشانگر يک چنين “حباب و خلاء آگاهی” است).

با اين پيش درآمد، به باور من، دوازده پرسش زير آزمون و محکی کارآ برای تعيين ميزان “ارثی بودن دين” و “وجود قبول کرده ها در باورهای دينی” است که آرزو و دعا ميکنم که انديشه و خردورزی در تک تکشان، کمک ارزشمند و کارآئی برای پاک شدن از “دين ارثی” و رسيدن به “دين حقيقی” باشد (انشاء الله).

  1. “نماز حقيقي” چه ويژگي هائي دارد و چگونه ميتوانم آنرا بجا بياورم؟
  2. اگر شيطان به انسان سجده ميکرد ويا اينکه بعد از سجده نکردن، خدا او را از صحنه هستي‌ حذف ميکرد، الان ما چه وضعي داشتيم؟
  3. چطور ميتوانم “ايمانم به خدا” را اندازه بگيرم؟
  4. آن کاري را که خدا در آيه ۵۶ سوره الذاريات به عنوان “تنها کاري که من را براي آن آفريده” ذکر کرده، چند درصد ۲۴ ساعت هر روز من را پر مي‌کند و من براي انجام دادنش چه قدر بايستي زحمت بکشم (هزينه شخصي‌ پرداخت کنم)؟
  5. من چگونه ياد بگيرم که همه ي دعاهايم به درگاه خداوند مستجاب شوند؟
  6. آيا من اجازه دارم که از خدا تقليد کنم؟
  7. اگر “شهدا” با شهيد شدن وحضرت عيسي (ع) و مريم (ع) بدون شهادت، از مرگ رد شده و به بهشت رسيده اند، آيا من هم ميتوانم اينکار را (به روش دوم) انجام دهم؟
  8. کدام ويژگي‌‌هاي بنيادي من را خدا، در آن زمان که در جنگل و در بالاي درخت موز ميخوردم، عوض (کم يا زياد) کرد که در نتيجه، از درخت پايين و از جنگل بيرون آمدم؟
  9. جهاني‌ که به امر آفريدگار به وجود آمده با جهاني‌ که خود  به خود ايجاد شده، چه تفاوت‌هايي‌ دارد؟
  10. مفهوم “انسانيت” (در صورت کامل، تامه و فراگيرش) در کدام بخش (اصول ويا فروع) از اديان الهي قرار  دارد و چرا؟
  11. آيا خدا بعد از اينکه من درخواست کنم براي من دين مي‌فرستد ويا اينکه کاري به درخواست من ندارد و هر وقت خودش صلاح بداند، اينکار را انجام ميدهد ؟
  12. براساس اين ويژگي که”دريافت هر حقيقتی تکرارپذير است”، آيا من ميتوانم “مسلماني ام” را تکرار کنم (يعني،تمام باورهاي ديني ام را کنار گذاشته و سپس، از نو مسلمان شوم)؟

دیدگاهتان را بنویسید